T
 
NO a l’Alta Tensió a les comarques centrals.

16 de septiembre de 2016. Hablamos con Jordi Bas de la Plataforma contra l’Alta Tensió a les comarques centrals. El lunes pasado 12-sept. se suspendió el juicio, en el que cuatro activistas de la plataforma están encausados por daños y desobediencia , en unos hechos ocurridos en 2011. A un año y diez meses de prisión, se enfrentan Jordi y las otras tres personas encausadas; además de 17.000e de indemnización a una empresa subcontratada por Iberdrola. Nos relata el proceso de lucha desde el 2010 y los motivos contra la línea de alta tensión que finalmente se ha realizado en la comarca de la Vall d’Albaida(València).Iberdrola electrifica sobre tierra quemada al País Valencià.
AltaTensionOntinyent96.mp3
::DESCARGAR::


Duración aproximada: 00:45:00

http://crematsensefils.blogspot.com.es/

Comunicado de la Plataforma contra l’Alta tensió de les comarques centrals.

Fa ja més de 5 anys que un gran incendi intencionat va arrasar bona part de les serres de la nostra comarca (la Vall d’Albaida), tot coincidint amb el trajecte d’una recentment aprovada línia d’alta tensió. Bona part del veïnat de les zones més afectades i d’altres solidaries vam plantar cara a l’empresa Iberdrola, que va sumar un altre negociet brut a la seva llarga llista. També vam bregar amb Conselleria, encarregada d’aplanar el camí per a que les màquines de l’empresa pogueren entrar com qui va per casa, tornant algun que altre favoret a la multinacional. Eixe és el poder que ha assolit el gran capital i la classe política a terra nostrum.

Avui no va a jutjar-se a ningú per una línia d’alta tensió construïda amb l’excusa d’una falsa demanda energètica a una comarca en plena recessió industrial, que serveix per assegurar el subministre elèctric coster del model de sol i platja. És a dir, per al negoci d’uns pocs en detriment de molta gent. Tampoc per les expropiacions forçoses; per no haver presentat un nou informe ambiental després de l’incendi i abans d’iniciar les obres tal i com exigeix la llei; per la proximitat de les torres a alguns habitatges; pels prejudicis sobre la salut i el paisatge; per treballar en dies amb alerta 3 i alt risc d’incendi; per desoir la veu de tota una comarca. No sembla tampoc que aquest matí ningú vaja a demanar-li els vora 2 milions d’euros que una de les empreses constructores de la línia (TESSAG IBERICA S.A.) deu a hisenda. No.

En canvi, 4 persones escollides a l’atzar d’entre els centenars que aquells dies van acudir a les mil i una activitats contra aquesta barbaritat, si que van a ser jutjades. La fiscalia, com a acusació única en representació de l’Estat, va a desplegar tota la seua parafernàlia per tractar de recaptar més de 17.000€ i inclús a defendre la idea de que hauríen d’anar a parar a presó. I si cola, cola. Aquest acte és molt representatiu de la imposició d’un model que no deixa espais per a la dissidència, la renúncia o l’autoorganització, però nosaltres no ens resignem.

Per això aquest matí hem vingut a Alzira, per donar suport als companys i companya que avui van a ser objecte d’un judici polític. Un intent per part dels poders fàctics de ficar-nos la por en el cos als que lluitem per defensar la terra i la justícia social. Afortunadament no ho han aconseguit i per a mostra la solidaritat amb les encausades o l’Assamblea Contra la Planta de Residus a la Pobla del Duc, cosina-germana de la Plataforma Contra L’Alta Tensió, que avui en dia segueix amb la seua lluita a la comarca. La finalitat de tota acció repressiva és destruir qualsevol acte de rebel·lia; afrontem-la units i sumem forces: donem la volta a la tortilla!

AMB LES ENCAUSADES - AMB LES QUE LLUITEN!
SI ENS TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!

PLATAFORMA CONTRA L´ALTA TENSIÓ DE LA VALL D’ALBAIDA

Voces Meridianas
Ver más

Canal RSS/Podcast de Voces Meridianas

RSS/Poscast
spip.php?page=backend&id_rubrique=205

Archivos anuales:
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010


Esta web es un proyecto de la Unión de Radios Libres y Comunitarias de Madrid (URCM) www.urcm.net